Sfaturi pentru alegerea mobilierului de bucătărie

Amenajarea  bucătăriei  poate părea o misiune foarte grea la început, pentru că sunt multe aspecte de care trebuie să ţii cont şi pe care le poţi scăpa din vedere:  de la forma bucătăriei, zonele de lucru, compartimentare, până la calitatea materialelor şi întreţinerea acesteia pentru cât mai mult timp.
Alege stilul bucătăriei tale şi modul de compartimentare Să fie o bucătărie modernă,  în stil Scandinavian sau poate vrei una mai tradiţională, cu un aer vintage?  Odată hotărât stilul acesteia, planifică în mod intelligent compartimentarea acesteia şi a spaţiilor de depozitare.  Ţine cont de cele cinci zone de lucru existente şi de forma bucătărie:  zona de preparare, zona chiuvetei, zone plitei sau a aragazului, zona de păstrare şi zona de provizii şi alimente.  Dacă vei gândi o ordine firească a lucrurilor în bucătărie, vei economisi timp pe viitor şi vei putea chiar reduce din distanţele parcurse pentru a ajunge de la loc la altul.
Alege tipul de material potrivit pentru bucătăria ta În bucătărie va exista mereu o umiditatea mai crescută şi, în plus, mobilierul de bucătărie va fi intens folosit în activităţile de zi cu zi.  Tocmai de aceea, te sfătuim să pui accentul pe calitate, mai mult decât pe orice altceva! Poţi alege fie un mobilier din PAL, din MDF sau din lemn masiv, fiecare având plusurile şi minusurile sale.
  • PAL-ul este un material uşor, cel mai folosit în zilele noastre, dar are o rezistenţă mai mică la umezeală. Plus: preţul mai mic în comparaţie cu alte materiale.
  • MDF-ul pe de altă parte rezistă mai bine pe termen lung la umezeala specifică bucătăriilor, întreţinându-se mult mai uşor.
  • Lemnul masiv este cel mai rezistent material, conferind în plus şi stil amenajărilor în care este folosit. Esenţa lemnului dă preţul mai ridicat sau mai scăzut, putând alege între lemn de tei, brad, frasin, fan sau stejar.

Un alt detaliu important: culoarea Dacă bucătăria nu dispune de un spaţiu foarte generos, sfatul nostru este să alegi culori mai deschise, nu foarte intense, de la crem, la galben, portocaliu sau alte nuanţe mai pastelate.  Dacă spaţiul nu este o problemă, poţi merge şi pe culori mai închise, în ton cu finisajele din bucătărie.  Nu folosi mai mult de 2-3 culori în amenajare pentru a nu încărca şi mai mult spatiul. Bineînţeles că există şi multe alte reguli, mai tehnice sau nu, pe care le poţi urma în amenajarea bucătăriei tale de vis, începând de la măsurători la distanţele de siguranţă ce trebuie păstrate pentru a preveni accidentarea în bucătărie.
Contactează-ne şi lasă-te îndrumat de specialiştii noştri, pentru a te bucura de timp în familie în propria bucătărie!