Cum să îți alegi mobila pentru living?

Livingul este considerat a fi camera cea mai importantă și elegantă din întreaga locuință. Aici este locul în care găzduiești invitații și tocmai de aceea trebuie să fii atent la detalii atunci când cauți mobilier pentru amenajare. Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi pe care să le iei în considerare înainte de a achiziționa piesele decorative dorite.

 

Care este scopul livingului?

Pentru mulți dintre noi livingul este o cameră de oaspeți pe care o păstrăm pentru musafiri, însă pentru alții este o altă simplă cameră pentru familie. Dacă îți dorești ca acesta să fie locul dedicat invitaților, trebuie să ai în vedere o mobilă deosebită, elegantă, care să ofere o impresie bună la prima vedere. Dacă, din contra, folosești camera pentru unul din membrii familiei, mobila pe care o vei alege trebuie să fie practică și să nu ocupe foarte mult spațiu.

 

Calitate și preț

Avem tendința de a considera lucrurile scumpe ca fiind mai calitative, însă, din păcate, prețul nu are întotdeauna relevanță în acest sens. De ce să arunci mulți bani pe niște lucruri care nu sunt calitative, dar care arată bine? Concentrează-te mai mult pe raportul calitate-preț, pentru că astfel economisești o parte semnificativă de bani în comparație cu acele costuri pe care vei fi nevoit să le ai cumpărând o nouă mobilă după ce se va strica.

 

Piesele din living trebuie să fie complementare ca aspect

Elementele de mobilă din cameră trebuie să fie într-o armonie perfectă unele cu altele, stilistic vorbind. Atunci când cumperi un anumit obiect mobilier, gândește-te dacă se potrivește cu restul elementelor pe care le-ai cumpărat deja: cu bilbioteca, masa, fotoliul, etc.

De multe ori poate să îți placă ceva în mod deosebit, dar să nu se potrivească estetic cu întregul context în care vrei să îl așezi.

 

Păstrează simplitatea

Este o limită foarte riscantă între dorința de a alege un mobilier sofisticat și a fi în fapt ceva foarte nepotrivit și să arate a kitsch. Atunci când nu sunteți convinși de design-ul mobilei, alegeți variantele simple și practice.

 

Cu moblia de la Casa Lor vă puteți decora livingul așa cum vă doriți și cum aveți nevoie. De asemenea, puteți persoanliza elementele pe care le căutați după mărimea dorită.